• water3.jpg

Regenwaterrecuperatie 

Wat? 

Met regenwater kan u tot 50 % besparen op drinkwaterverbruik! Daarbovenop is het recupereren van regenwater een milieuvriendelijke oplossing. Water wordt alleen maar duurder, dan is het plaatsen van een regenwaterput snel terugverdiend. Bij grondige renovatie- of nieuwbouwprojecten is het plaatsen van een regenwaterput verplicht. 

Werking?

Het regenwater vang je op in een voorraadtank of een regenwaterput. Een pomp verzorgt de distributie van het regenwater uit de put naar de verschillende aftakpunten. Een filter verwijdert de vuildeeltjes uit het water. Wanneer de aanwezige voorraad regenwater niet volstaat, kan u manueel bijvullen of optioneel kiezen voor een automatische omschakeling naar leidingwater. 

 

Toepassing

Zelf aanzuigende binnenpomp: Deze toepassing is de meest eenvoudige. De pomp wordt binnenshuis opgesteld, zuigt het water uit de put en stuurt het door naar de verschillende aftakpunten. 
+ installatiekost
- lawaai

Drukdompelpomp: Deze pomp bevindt zich in de put zelf en is geschikt voor alle woningen. Doordat de pomp zich buitenshuis bevindt, is er geen geluidsoverlast. Dit type pomp wordt sterk aangeraden wanneer de afstand tussen de regenwaterput en de binnenruimte meer dan 15m bedraagt. 
+ geen geluidsoverlast
- duurder

Het is mogelijk om de pomp automatisch te laten omschakelen naar leidingwater, indien de voorraad regenwater is uitgeput. Wanneer de put terug voldoende regenwater bevat, schakelt deze automatisch terug. 

 

Opties  

Expansievat
Een expansievat zorgt ervoor dat de pomp niet bij elke afname aanslaat. Dit komt ten goede van de levensduur van de pomp én de energiefactuur. 

Vuilfilter
Een vuilfilter houdt het vuil tegen. Dit is beter voor de aangesloten kranen en toestellen.

Koolstoffiler
Een koolstoffilter vermijdt eventuele geurhinder en bepaalde pesticide. Deze filter vervangt u best 1 maal per jaar. 

UV Filter
De UV filter maakt gebruik van UV straling om bacteriën te doden. Dit betekent dat we hierdoor regenwater kunnen gebruiken voor onze persoonlijke hygiëne, maar niet als drinkwater. 

+ minder zeep nodig
+ beter voor huid en haar

 

Voordelen

Het regenwater is gratis en biedt tal van voordelen. Regenwater is vrij van kalk wat beter is voor machines en materialen. 

Regenwater kan u gebruiken: 

  • Voor toiletspoeling
  • Als watertoevoer voor wasmachine
  • Voor vijvervulling
  • Voor het besproeien van tuin
  • Voor het schoonmaken